Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Ionische Eilanden

 

link

Foto's Corfu

link

Foto's Kefalonia

link

Foto's Lefkas

link

Foto's Zakynthos


De regio "Ionische Eilanden" bestaat uit de volgende 4 departementen.

Corfu(Korfoe) - Kefalonia (Cephalonia) - Lefkada - Zakynthos.


Tot de regio "Ionische Eilanden" behoren de volgende eilanden.

Corfu (Korfoe) - Paxos - Kefalonia (Cephalonia) - Ithaki - Lefkas - Zakynthos en Kythira.

De eilanden Corfu, Kefalonia, Lefkas en Zakynthos bieden camping accommodaties.


Klik op een van onderstaande campings in deze regio voor meer informatie.

(02) Camping "Dionysus" bij Dassia, regio Ionische Eilanden(Corfu).

(03) Camping "Dolphin" bij Sidari, regio Ionische Eilanden(Corfu).

(01) Camping "Karda Beach" bij Dassia, regio Ionische Eilanden(Corfu).

(06) Camping "Karavomilos Beach" bij Sami, regio Ionische Eilanden(Kefalonia).


Kamperen op een van campings in de Ionische Archipel

Kamperen op een van de campings in de Ionische Archipel is genieten van pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes en prachtige wandelgebieden. Kamperen op een van de campings in de Ionische Archipel als je houdt van groene eilanden die worden gekenmerkt door olijfbomen en cipressen. Kamperen op een van de campings in de Ionische Archipel als duiken, windsurfen en zeilen je passies zijn. Kamperen op een van de campings in de Ionische Archipel als je houdt van toeristische, of van vrijwel verlaten stranden. Er is voor elk wat wils als je gaat kamperen op een van de campings in de Ionische Archipel.

De Ionische Archipel leent zich prima voor kamperen

De Ionische Archipel bestaat uit 10 bewoonde eilanden, de belangrijkste zijn Corfu, Lefkas, Kefalonia en Zakinthos. Deze eilandenreeks ligt in het westen van Griekenland. De eilanden van de Ionische Archipel liggen ver uit elkaar en bevinden zich voor de kust van Albanië, Epirus, West Griekenland en de Peloponnesos. De meeste eilanden zijn goed bereikbaar vanaf het vasteland maar de onderlinge bereikbaarheid laat te wensen over. Corfu heeft goede bootverbindingen van en naar Italië. De eilanden zijn bergachtig en worden vanwege de grote regenval in de winter de ‘groene eilanden’ genoemd. Er zijn veel olijfbomen en cipressen. De eilanden van de Ionische Archipel zijn bijzonder geschikt om te kamperen want op de 4 belangrijkste eilanden zijn campings te vinden. De kusten van de eilanden zijn geschikt voor strandvakanties. Op enkele plaatsen zijn er voorzieningen in de vorm van strandstoelen, parasols, verhuur van waterski’s en bootjes. Veel kleine stranden zijn ongerept en nog niet door het massatoerisme ontdekt. De strandrecreatie concentreert zich voornamelijk rondom de toeristische accommodaties en de grotere plaatsen. Hier bevinden zich ook de meeste disco’s en bars. De schilderachtige baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen.

Bezienswaardigheden vanaf je camping op de eilanden in de Ionische Archipel

Tijdens je kampeervakantie op een van de eilanden van de Ionische Archipel heb je de mogelijkheid diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Archeologische vondsten zijn er niet of nauwelijks maar daarentegen zijn de Venetiaanse, Franse en Italiaanse bouwstijlen en invloeden op alle eilanden zichtbaar. De collecties van de plaatselijke musea bestaan voornamelijk uit folklore en cultuur. Omdat de eilanden van de Ionische Archipel relatief klein zijn kun je de meeste bezienswaardigheden vinden in de directe omgeving van een camping. De kusten van de eilanden zijn meestal zeer toeristisch. Voor het traditionele Griekse leven moet je in het binnenland van de eilanden zijn. De eilandbewoners zijn dol op muziek en bloemen en de eilanden hebben een prachtige natuur.

Bezoek de hoogtepunten van de eilanden in de Ionische Archipel

Corfu met als hoofdstad Corfu -stad is een van de hoogtepunten van de eilanden en het centrum wemelt van de smalle straatjes, trappen en pleintjes. Bezoek het koninklijk paleis ‘Mon Repos’, de Ag.Spiridon kerk en het oude fort, of iets buiten de stad op een heuvel, het Achillion, (paleis van Sissi). Maak een boottochtje naar Paxi en Antipaxi. Lefkas is beroemd om zijn natuur, mooie stranden(Porto Katziki), pittoreske plaatsjes en leuke vissersdorpjes zoals Vassiliki. Trekpleisters van het eiland Kefaloniá zijn de dorpjes Fiskardon en Assos en een van de mooiste stranden van Griekenland, Myrtos Beach. Het onderaardse meer van Melissani en de grotten van Drogarati zijn ook een bezoek waard. De hoogtepunten van het eiland Zakynthos(Zanthe) zijn de Blauwe Grotten en het enorme zandstrand bij Laganás. Sommige delen van het strand zijn uitgeroepen tot natuurreservaat want hier bevinden zich de nestplaatsen van de zeeschildpad Karéta Karéta. Er zijn op de eilanden diverse musea te bezoeken.

Wat te weten over kamperen en de campings in de Ionische Archipel

De meeste campings liggen langs de kust en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland. Op een enkele na zijn het allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen met redelijke tot goede voorzieningen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het je aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men je hulp bieden. De ondergrond van de terreinen varieert van zanderig tot rotsachtig en diverse bomen voorzien de plaatsen van de nodige schaduw. Daar waar nodig gebruikt men hiervoor de rieten matten. Als je in juli-augustus wilt kamperen dan is reserveren zeker aan te raden. 

--> Naar boven