Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Kreta

 

link

Foto's Kreta


De regio "Kreta" bestaat uit de volgende 4 departementen.

Chania - Iraklion - Lassithi - Rethimnon.


Kamperen op campings op Kreta

Kamperen op een van de campings op Kreta is genieten van een onvergetelijke vakantie. Ben je actief, en houd je van wandelen, bergbeklimmen of mountainbiken dan is kamperen op campings op Kreta een must. Houd je van cultuur, dan is een bezoek aan de archeologische opgravingen over de Minoïsche beschaving een vast gegeven. Houd je van rust, dan is een strandvakantie aan een van de mooie zandstranden zeker aan te bevelen.

Kreta is uitermate geschikt om te kamperen

Het bergachtige ruige eiland Kreta is één van de 13 regio’s van Griekenland. Het eiland heeft een oppervlakte van ca 8300km2. Kreta is een langwerpig eiland van 260km lang, 60km op zijn breedst en slechts 12km op zijn smalst. Kreta ligt in het oosten van de Middellandse zee en zuidelijk van het vaste land. Kreta ligt op precies gelijke afstand van Europa, Azië en Afrika. In het noorden wordt Kreta begrenst door de Kretenzische zee en in het zuiden door de Lybische zee. Over het eiland liggen in elkaars verlengde 3 bergketens. In het oosten ligt de ruim 2100m hoge Lassithi keten. In het midden ligt de ruim 2400m hoge Ida groep. In het westen liggen de ruim 2400m hoge Lefka Ori. De bergketens worden doorkliefd door diepe ravijnen. Kreta heeft een kustlijn van ca 1050km. Kamperen op Kreta is kamperen aan de kust. De baaien worden vooral bezocht door strandliefhebbers, duikers en snorkelaars.

Minoïsche bezienswaardigheden en oude Venetiaanse forten op Kreta

Tijdens je kampeervakantie op Kreta heb je de mogelijkheid om de diverse Minoïsche bezienswaardigheden en oude Venetiaanse kastelen te bezichtigen. Er is altijd wel een bezienswaardigheid in de buurt van je camping. De bloeitijd van de Minoïsche beschaving, die wordt gezien als de wieg van de Europese cultuur, ligt tussen de 18e en de 16e eeuw v.Chr. De belangrijkste Minoïsche vindplaatsen op Kreta zijn Knossos, Phaestos, Malia en Zákros. De oude Venetiaanse forten dateren van de 12e tot de 16e eeuw. Oude Venetiaanse forten zijn te vinden in Heraklion (hoofdstad), in Rethimnon en in Chania. De meest bekende zijn de Venetiaanse forten van Heraklion en Frangokastello.

Bezoek de Samaria kloof en de Lassithi hoogvlakte vanaf je camping op Kreta

Kreta is ook beroemd om zijn vele kloven en ravijnen. De meest bekende is de Samaria kloof, in het zuid-westen. Deze kloof is 18km lang . Het is de langste kloof van Europa. De bewoners van het dorp Samaria hebben de kloof verlaten nadat de kloof in 1962 tot nationaal park werd verklaard. Het verlaten dorp ligt halverwege de kloof. Het smalste deel van de kloof is slechts 3m breed en op sommige plaatsen zijn de wanden 600m hoog. Tijdens je wandeling zie je een aantal kleine kapelletjes en regelmatig passeer je bronnen met drinkwater. Het slingerende pad wordt druk bezocht door wandelaars en komt uit in het kustplaatsje Agía Rouméli. De Lassithi hoogvlakte is één van de bezienswaardigheden van het oostelijk deel van Kreta. De Lassithi hoogvlakte ligt op een hoogte van ca 800m. Duizenden windmolentjes zorgen voor het irrigatiewater van de Lassithi hoogvlakte. Hoogtepunt van een bezoek aan deze hoogvlakte is een wandeling naar de geboortegrot van Zeus, de Dikteon Andron grot.

Wat te weten over kamperen en de campings op Kreta

Een luxe ferry brengt je in 6 uur (dagvaart) of 9 uur (nachtvaart) van Piraeus naar Heraklion of Chania. De meeste campings op Kreta liggen aan zee en hebben meestal een zandstrand. Sommigen hebben ook een zwembad. Het zijn overwegend kleinschalige campings waar de beheerder/eigenaar en zijn familie je zullen verwennen en helpen daar waar nodig. De meeste campings hebben een rotsachtige bodem en zijn tussen de 75 en 200 plaatsen groot. Het merendeel van de campings op Kreta ligt langs de noordelijke kust. Enkele campings liggen langs de zuidelijke kust. Een aantal van de campings ligt op loop/fiets afstand van een dorp of stad. Als je reist in juli-augustus is reserveren aan te raden. 

--> Naar boven