Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Tips, de moeite waard om ook te doen, niet te doen, of gewoon om te weten!

TIP - De koningsgraven van Vergina. (in de regio West Macedonië)

Vergína, weinigen zal de naam van dit dorpje iets zeggen maar het is een van de belangrijkste vindplaatsen uit de Griekse geschiedenis. Hier ligt een van de mooiste bezienswaardigheden van Griekenland. De koningsgraven van Vergina. Verscholen in een enorm koepelgraf liggen de ontdekte graven inclusief hun schatten te wachten op jou bezoek. Hier ligt het graf van "Koning Philippus II van Macedonië", de vader van Alexander de Grote. DOEN, als je echt iets indrukwekkends wilt zien.


TIP - Acropolis in Athene en het Acropolis museum. (in de regio Attica)

Acropolis, de bovenstad, in de 5e eeuw v.C. is men begonnen met dit bouwwerk. De tempel van Athena (Parthenon), de Niké tempel en de Kariatiden zuilengang zijn wereld beroemd. Aan de voet van de Acropolis ligt het Theater van Herodes Atticus dat heden ten dage nog wordt gebruikt voor diverse voorstellingen, van muziek tot drama. Op slechts enkele tientallen meters ligt aan de voet van de Acropolis het in 2009 geopende Acropolis museum. een nieuw museum met schatten gevonden op de Acropolis. Een deel van het museum is voorzien van een glazen vloer met uitzicht op de ruïnes van de Acropolis.

Werkelijk zéér indrukwekkend en een bezoek méér dan waard.


TIP - De archeologische opgravingen en het museum van Delphi. (in de regio Centraal Griekenland)

Anciënt Delphi, ook wel het "Orakel van Delphi" genoemd. Een van de belangrijkste archeologische opgravingen van Griekenland. Indrukwekkend om te zien hoe hier al in de 8ste eeuw v.C. mensen heen trokken om de goden te raadplegen.


 

--> Naar boven


TIP - De "Metéora" kloosters. (bij Kalambaka in de regio Thessalië)

Metéora, de hangende rotsen. De enorme, tot 600m hoge, kale zandstenen rotsen zijn al van ver te herkennen. Op de toppen bevinden zich de wereldberoemde kloosters. Van de oorspronkelijke 24 kloosters zijn er nog 6 bewoond en te bezichtigen. 5 mannen en 1 vrouwen klooster. Het klooster "Rousánou" ligt het spectaculairst. De kloosters "Megálo Metéoro - Groot Meteoron" en "Varlaám" zijn de bekendste en meest bezochtte.


TIP - De "Vikos" kloof (in de regio Epirus)

Het gebied Zagória ligt ca 25km noordelijk van Ioannina. Hier ligt een van de mooiste en spectaculairste landschappen van Europa. In de Zagória zijn nog ca 45 traditionele dorpen, geplakt tegen de beboste hellingen van het Pindos gebergte en nauwelijks bereikbaar. Met steile smalle straatjes en nauwelijks begaanbare wegen. Hier ligt ook de diepste kloof ter wereld, de "Vikos" kloof, met steile , tot bijna 1000m hoge, kalkstenen rotswanden. een waar wandelparadijs. Er loopt een wandelpad van Monodendri naar Megálo Pápingo (ca 14km). Een kort pad (ca 4km) loopt van Mikró Pápingo naar Vitsiko.


TIP - Olympia, bakermat van de Olympische spelen.. (in de regio Pelopónnesos)

Olympia, archeologische opgravingen van het sportief heiligdom. Hier wordt ook de Olympische vlam ontstoken voordat zij aan de reis naar de volgende Olympische stad begint. De opgravingen en het museum zijn te bezichtigen en in het gelijknamige stadje is het heerlijk uitrusten na een warme ontdekkingsreis in het verleden.


TIP - Olijfolie (In geheel Griekenland)

Als je olijfolie mee wilt nemen naar huis kun je die het beste aanschaffen op een camping waar men olijfolie te koop aanbied van op de camping geoogste olijven. Het is namelijk bij wet verboden om olijfbomen op een camping te bespuiten met chemicaliën. Daarom is het erg waarschijnlijk dat deze olijfolie biologisch is. De prijs varieert maar, de "Extra vierge" olijfolie, ligt zo tussen de 4 en 6 euro (2012) per liter.


 

--> Naar boven